تاریخ: ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۰۰
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۲۵۹۷۲۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تحلیل بنیادی کنور | سود کنور چقدر رشد کرد؟

تحلیل بنیادی کنور | سود کنور چقدر رشد کرد؟
‌می‌متالز - در این مطلب قصد داریم تا شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با نام اولیه تامین مواد اولیه فولاد صبانور با نماد کنور را به لحاظ بنیادی مورد بررسی قرار دهیم. نماد کنور به لحاظ بنیادی در چه وضعیتی قرار دارد؟

به گزارش می‌متالز، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با نام اولیه تامین مواد اولیه فولاد صبانور به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و طی شماره ۱۲۹۲۶۶ مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۳۷۵ در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. طبق مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام مورخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ نوع شرکت به سهامی عام تغییر یافته و مراتب در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۰ در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (سهامی عام) درحال حاضر بزرگترین تولید کننده سنگ آهن، کنسانتره وگندله در غرب و شمال غرب کشور می‌باشد. در حال حاضر کنور جزء واحد‌های تجاری فرعی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات (سهامی عام) بوده و شرکت نهایی گروه، فولاد مبارکه اصفهان می‌باشد. معادن شرکت در دو استان همدان و کردستان میباشد و محصولات آن در ۳ بخش سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره و گندله آهن به صورت متوالی فعالیت دارد و ظرفیت اسمی تولید کنسانتره شرکت مجموعا ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن و گندله ۵۵۰ هزار تن است.

با سهامداران کنور آشنا شوید


جدول زیر ترکیب سهامداران شرکت را نشان می‌دهد که شرکت توسعه معادن و فلزات با ۸۳ درصد بیشترین درصد مالکیت را داراست، همچنین ۱۳ درصد از سهام شرکت در دست سهامداران خرد قرار دارد.

تحلیل بنیادی کنور | سود کنور چقدر رشد کرد؟

عملکرد ۹ ماهه شرکت چگونه بوده است؟


کنور در دوره‌ی ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان سود خالص شناسایی کرد که نشان دهنده رشد بیش از ۵۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل است.

فروش شرکت در این مدت بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان بوده که نشان از رشد ۸۵ درصدی نسبت به فروش ۱۱۰۰ میلیارد تومان دوره‌ی مشابه سال قبل دارد. نمودار زیر ترکیب فروش محصولات شرکت را در این دوره نشان می‌دهد.

تحلیل بنیادی کنور | سود کنور چقدر رشد کرد؟


حاشیه سود ناخالص شرکت در این مدت ۷۳ درصد بوده که نسبت به حاشیه سود ۶۸ درصدی مدت مشابه سال قبل کمی بهبود داشته است. نمودار زیر روند بهای تمام شده و مبالغ فروش محصولات شرکت را در ۵ سال اخیر نشان می‌دهد که فاصله گرفتن دو نمودار از یکدیگر نشان دهنده افزایش حاشیه سود ناخالص است.

تحلیل بنیادی کنور | سود کنور چقدر رشد کرد؟


شرکت روند فروش نزولی داشته و در پاییز ۵۶۱ میلیارد تومان فروش داشته که ۱۱ درصد نسبت به تابستان و ۳۵ درصد نسبت به بهار افت داشته است. سود خالص شرکت در بهار و تابستان در محدوده ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان بوده که در پاییز با افت ۴۰ درصدی نسبت به تابستان، به نزدیک ۴۹۰ میلیارد تومان رسید.

عملکرد ماهانه شرکت چگونه بوده است؟


کنور در اسفندماه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۵۶ میلیارد تومان فروش داشته که نسبت به فروش ۱۷۵ میلیارد تومانی بهمن، بیش از دو برابر شده است. فروش اسفند شرکت، ۴۳ درصد بیشتر از متوسط ماه‌های قبل سال است.
جمع درآمد فروش شرکت از ابتدای سال مالی تا انتهای اسفند به نزدیک ۳۱۰۰ مییارد تومان می‌رسد که ۴۰ درصد نسبت به فروش سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است. مقدار فروش در این مدت ۲۵ درصد افت داشته و به ۱.۰۷ میلیون تن رسیده است.

مقدار تولید شرکت در اسفند محدود به ۱۱۵ هزار تن کنسانتره بود و شرکت گندله تولید نکرده است. تولید کنسانتره نیز ۹ درصد افت داشته است. نمودار زیر روند فروش ماهیانه شرکت را درسال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد:

تحلیل بنیادی کنور | سود کنور چقدر رشد کرد؟


کنور در فروردین ۴۰ میلیارد تومان فروش داشته که تنها ۱۱ درصد فروش اسفند شرکت است و ۸۵ درصد نسبت به میانگین سال قبل کمتر بوده است.
کنور در فروردین با وجود تولید ۱۳۱ هزار تن کنسانتره و ۳۱ هزار تن گندله، تنها ۱۱ هزار تن گندله فروخت درحالیکه در اسفند ماه ۱۴۰۰، شرکت ۱۱۵ هزار تن کنسانتره تولید کرده و ۱۰۰ هزار تن کنسانتره و ۲۰ هزار تن گندله به فروش رسانده بود.


اخبار مهم:


صبانور درباره وضع عوارض صادرات اعلام کرد: این شرکت در سال گذشته مجوز صادرات محصول گندله به مقدار ۵۵ هزار تن را اخذ که هم اکنون میزان ذکر شده، حمل و در انبار بندر امام موجود است؛ لذا صادرات محصول مذکور مطابق مزایده برگزار شده در پایان سال حداکثر تا پایان ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد. بنا براین نامه مدیر کل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت مشمول محموله مذکور می‌باشد (عوارض صادراتی ۱۴ درصد است). با توجه به شرایط فعلی بازار محصولات زنجیره فولاد و معاملات در بورس کالا، فزونی عرضه محصول گندله آهن نسبت به تقاضای آن مشهود است. این شرکت با توجه به بررسی قیمت‌های داخلی و صادراتی، ضریب نقدینگی و سرمایه در گردش، عوارض‌های صادراتی اعلامی و .. مجاب به تصمیم گیری در ادامه صادرات محصول گندله آهن در ادامه سال نیز است.

منبع: نبض بورس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده